• tag_banner

Paʻu Cordyceps

Faʻaaogaina auala
Ave le sipuniti sipuni i taimi uma, tusa o le 1 i le 1.5 kalama, ma ave i le vai mafanafana, afa itula pe a maeʻa le 'aiga o le taeao ma le' aiga o le afiafi, ma e oʻo lava i le afa masina.
Togafitiga o aso uma
O le sili ona lelei i aso uma o le 2 i le 3 kalama, tasi i le taeao ma tasi le afiafi.
Faʻaalu taimi
E tusa ai ma le faʻavae o vailaʻau Saina masani, o le faʻaaluina masani o le taimi o le 30-60 minute i luma ma le maeʻa o le taumafataga, ma o le aʻafiaga e sili ona lelei. Ona o le enzyme faalilolilo i le manava o le sili ona toaaga i lenei taimi, faatasi ai ma le peristalsis o le manava, le meaai ave muamua ma ina ua uma se taumafataga mafai ona lemu digmed ma le meaai i le manava ma nofo i le manava mo se fai si umi taimi, lea e sili atu faʻamalosia i le taliaina o mea aoga. O le mea lea, o le taimi o le ave e taua i lona aoga. A e aveina le soifua maloloina faʻaopopoga, o le taimi o le tagofia tatau ona lelei puʻeina.
Faasaoina o Cordyceps paula
Cordyceps paula e faigofie lava ona mitiia susu, ma o le a gaosia agamalu ma pala pe a maeʻa se taimi umi. Lona lua, o le tele o le malamalama o le a mafua ai oxidation. O lona iʻuga, ua faʻaititia nei mea aoga o Cordyceps sinensis. O le mea lea, cordyceps paʻu tatau ona teuina i se maualalo vevela, pogisa, ma mago nofoaga. O oloa o soʻo se meaola e faʻatatau i le teuina o taimi faʻatapulaʻaina, ma Cordyceps sinensis e leai se tuusaunoa. Afai o le afifiina mea ma tulaga teuina e lelei, o le lata teuina taimi o le a umi. Ae talu ai e faigofie ona mitiia e le Cordyceps le susu, e faigofie ona suia pe a maeʻa ona susunuina le susu, ma i le taimi e tasi, e faigofie ona faʻasusuina, o lea e le tatau ona umi ai le taimi e teu ai, a leai o le a aʻafia ai le aoga o Cordyceps.


Taimi Post: Setema-14-2020